Kristoffer Tronds døpt til stor jubel

September 21, 2021

Dette er en veldig nyttig brønnbåt for Alsaker Fjordbruk, de fire tankene på båten gir dem muligheten til å enkelt sortere fisk

Lørdag 18 september var det dekket til med rød løper da Alsaker Fjordbruk døpte sin nyeste brønnbåt «Kristoffer Tronds» på Bryggen i Bergen.

– Vi må ha litt fest og moro. Det har vært for lite av det siste tiden sier Gerhard Meidell Alsaker 

Dette er en stor dag, det er det ingen tvil om, «Kristoffer Tronds» har en kapasitetpå mer enn 5000 kubikkmer. Den er 90,7 meter lang og 18,6 meter brei. Dette er en fin båt. Vi har ventet lenge på den forteller Gerhard.

Første last i mai

– Jeg døper deg «Kristoffer Tronds», og måtte hell og lykke følge deg og ditt mannskap, uttalte Malene Kristine Meidell Alsaker som døpte båten til stor jubel, før korpset stemte i med to vers av «Ja vi elsker».

Selv om det er først nå båten ble døpt, fikk selskapet båten hjem til Onarheim 31. mars i år, da en konvoi av Alsaker-båter fulgte båten inn til Onarheim og dyptvannskaien i Nedrevåge. Alt i mai hadde den sin første last forteller Alsakers driftsdirektør Hans Helge Vik. – Fartøyet går i utgangspunktet til våre anlegg i Hordaland og Rogaland, i følge Vik.

Han uttaler at dette er en veldig nyttig brønnbåt for Alsaker Fjordbruk. Den har blant annet flere avlusningsmuligheter, og de fire tankene på båten gir dem muligheten til å enkelt sortere fisk. Det er Salt Ship Design som har designet fartøyet som er bygges av verftet Astilleros de Murueta i Spania. Opprinnelig skulle fartøyet blitt levert våren 2020. Som stolt leverandør av komplett fiskehåndterings løsning til Kristoffer  Tronds gratulerer vi så mye med et fantastisk fartøy og vel gjennomført dåp. 

REGISTER TO RECEIVE NEWS AND UPDATES

Sign up to our newsletter