Brønnbåten Åsværfjord levert til Frøy

November 12, 2021

Brønnbåten «Åsværfjord» er bygg nr. 151 og det sjette skipet i Havtrans-serien. Fartøyet ble overlevert fra Havyard Leirvik 4 novemer 2021, og går rett inn i tjeneste for Frøy.

«Åsværfjord» følger i kjølvannet til sine søsterskip «Kristiansund», «Reisa», «Steigen», «Namsos» og «Havtrans»., og har tre runde tanker som ivaretar fiskevelferden.

Mer fiskevelferd, mindre utslipp

Havtrans-serien er en designserie fra Hav Design.

- Vi har lang og god erfaring med at dette designet bidrar til at fisken unngår unødig stress om bord. Dessuten er skroget utformet slik at båten går lett og reduserer både utslipp og kostnader til drivstoff, sier Oddleif Wigdahl, driftsdirektør brønnbåt i FRØY.

«Åsværfjord» har en lastekapasitet på 3 200 kubikkmeter og er designet med stor kapasitet for lukket og smittevennlig transport samt dobbelt system for avlusing med ferskvann og Hydrolicer. Båten har fått langtidskontrakt med et større norsk havbruksselskap, og går rett ut i arbeid.

«Åsværfjord» er levert med fiskehåndteringssystem fra MMC First Process, og vi ønsker rederi og mannskap lykke til med det nye fartøyet.

Les hele saken på Skipsrevyen:

https://www.skipsrevyen.no/article/nok-en-froey-broennbaat-overleveres-fra-havyard/


REGISTER TO RECEIVE NEWS AND UPDATES

Sign up to our newsletter