Sammen skaper vi hverdagsmagi

December 23, 2022

Vi hjelper våre kunder til å bli best i verden på bærekraftig håndtering av havets viktigste ressurser. Det skal vi fortsette med.

MMC First Process har hatt en fantastisk utvikling over flere år. Vi har bygd en skalerbar forretningsmodell med 225 kollegaer i tillegg til 3- 400 ansatte hos partnere i inn- og utland.

Vi har klart oss godt gjennom både pandemi og utfordringer knyttet til Russlands krig mot Ukraina. Noen områder har vokst kraftig, mens andre har krevd tilpassing. I tråd med regjeringens føringer for utvikling av havbruksnæringen, har vi rigget selskapet for vekst og vi har stått sammen selv om vi til tider måtte holde avstand. På tross av pandemi og krig, har vi blitt verdensledende på håndtering av levende stor fisk, og skapt industrihistorie på Sunnmøre. Dette er vi skikkelig stolte av!

Game changere

Vi kollegaene - oss Game Changerne- har bidratt til å endre sjømatindustrien ikke bare lokalt, men også globalt. Handavtrykket til selskapet er formidabelt når vi ser hvor mye vår teknologi og våre tjenester bidrar i matproduksjon over hele kloden - hver eneste dag.  Det å være en viktig tilrettelegger for bærekraftig produksjon av mat, gir en ekstra mening og motivasjon i arbeidshverdagen for oss alle.  

Vi må sørge for at selskapet er klargjort for det farvannet vi til enhver tid møter, derfor gjorde vi endringer i selskapet i løpet høsten etter forslaget om lakseskatt kom på bordet. For hele kysten, for regionen og for oss selv, så håper vi at regjeringen går i dialog med havbruksnæringen, slik at vi sammen kan finne gode løsninger. Det vil sikre og trygge arbeidsplasser lang kysten, og videre vekst i produksjon av bærekraftig mat.

Samfunnsansvar

Sunnmøre blir sett på som episenteret for utvikling av havbruksteknologi, og vi er stolte over å ha tatt initiativ til å starte den globale akvakultur teknologi hubben GATH. Med fokus på teknologi skal GATH drive markedsdrevet innovasjon med mål om å videreutvikle næringen. Ett år etter oppstarten av GATH har næringen talt: Regionen rundt oss er det mest spennende stedet for havbruksteknologi i verden. Dette gir muligheter til at MMC First Process og de 25 andre GATH- selskapene kan bidra til å utvikle bransjen og regionen sammen.

Skape sammen

MMC First Process setter fokus på samhandling og mangfold på tvers av kompetanseområder og lokasjonene våre. Internt omtaler vi dette som The Power In One. Dette blir viktig i 2023 når vi skal fortsette å skape og tilpasse oss endringer i rammebetingelser, og samtidig sørge for at 1+1 kan bli 3 gjennom vår hverdagsmagi.

Tusen takk til alle kollegaer i MMC First Process for alt dere har bidratt med i 2022, til alle våre kjære kunder som har vist oss tillit og til alle samarbeidspartnere og leverandører som har gjort oss gode sammen.

Riktig god jul og et bærekraftig godt nytt år fra alle oss i MMC First Process

Petter Leon Fauske

CEO

REGISTER TO RECEIVE NEWS AND UPDATES

Sign up to our newsletter