Verdens mest avanserte sjark

February 03, 2021

MMC First Process har levert fiskehåndtering med vakuumanlegg og avsilingskasse for å losse til land, og for å suge fisk fra nota til «verdens mest avanserte sjark»

Med fare for å ta munnen for full, men likevel være på høvelig trygg grunn, antyder daglig leder i rederiet Stufunes AS at nybåten de nå setter i fiske kan være kystens mest avanserte båt i sin størrelse.

Kjempeinvestering  Rederiet har gjort store kvoteinvesteringer parallelt med bygginga av nybåten. Ifølge daglig leder Egil Johansen er det investert rundt 60 millioner kroner i prosjektet, hvorav selve båten utgjør rundt 20.

Båten har i dag en torskekvote rundt 200 tonn, 180 tonn sild, samt seinotrettigheter.

- Målet er å holde båten i helårlig drift, men vi kommer ikke til å gå skift. Vi skal være et fast mannskap, som tar helg og ferie på ordinær måte.

Skryter av verftet - Hva er du aller mest fornøyd med? - Det er så mange ting. Men det jeg er mest fornøyd med, er rett og slett kvaliteten på det de har levert i Grovfjord. Vi har fått et veldig bra produkt. Og det har vært veldig nyttig å ha fått være med der selv under arbeidet og plassere ting slik man vil ha det, sier Larsen.

Foto:  Stufunes AS


les hele saken på Kyst & Fjord https://www.kystogfjord.no/nyheter/forsiden/Verdens-mest-avanserte-sjark

REGISTER TO RECEIVE NEWS AND UPDATES

Sign up to our newsletter