Et godt møte med arbeidslivet

July 09, 2021

MMC First Process fikk i april støtte fra Sparebank 1 SMN til å ta imot sommervikarer i alderen 16-25 år. 63 stykker søkte spesifikt på sommerjobb hos oss, og vi tok inn ni sommervikarer. Vi tok en runde å spurte hvordan noen av disse har hatt det.

Ole-Bendik Otterlei, 24 år fra Moltustranda har jobbet i Design og Engineering avdelingen på Mjølstadneset. Til vanlig studerer han Marin teknikk i Trondheim, og skal begynne på sitt fjerde år til høsten. Han har de senere årene blitt mer og mer interessert i havbruk, og tenkte at en sommerjobb hos MMC First Process kunne være en god mulighet til å lære mer om dette. Siden han begynte i sommerjobben har han fått i oppgave å oppdatere gamle systemtegninger, og sørge for at alle symbol og produktnummer var riktige. I løpet av den prosessen fikk han satt seg inn i AutoCad, og fikk sett hvordan selve systemet til en brønnbåt fungerer. I tillegg til dette fikk han besøke Myklebust Verft for å se på en av båtene han hadde jobbet med. Dette beskrev han som veldig interessant og nyttig.  

Bernhard Belaunde Brynsrud, 22 år fra Oslo fikk også muligheten til å teste en sommerjobb hos oss. Han studerer til vanlig siviløkonomi i Oslo, og trives godt med dette. Og siden han begynner på masterstudiet til høsten tenkte han at det var lurt å ta med seg noe jobberfaring han kunne dra nytte av. Han har jobbet i HSEQ-avdelingen på Digernes, og arbeidsoppgavene beskriver han både som spennende og varierende. Han har bistått med å implementere et ledelsessystem for HMS og kvalitet, og dette har innebåret å gå vernerunder samt å registrere avvik, arbeide med ulike prosedyrer og utføre risikovurderinger. Han beskriver tiden i MMC First Process som lærerik, og har sett viktigheten av å ha et godt fungerende system på HMS. Han har også fått deltatt på et førstehjelpskurs, og fått omvisning på en brønnbåt. Det mest verdifulle han sitter igjen med er det å få et innblikk i hvordan er organisasjon i næringslivet fungerer.

Åshild Nedreberg er 25 år, og kommer fra Fosnavåg. Men for tiden er hun bosatt i Trondheim der hun studerer en mastergrad i Kybernetikk og robotikk. Hun har jobbet i Design og Engineering avdelingen på Mjølstadneset i sommer, og har arbeidet med å oppdatere styresystem til et anlegg for håndtering av fisk på en fiskebåt. Hun har fått lære mye om oppbyggingen av slike styresystem, og hvordan de fungerer. Hun beskriver tiden i MMC First Process som lærerik, og sier hun har jobbet med mange flinke folk.

Julius Zahl Jarnes som er 16 år fra Leinøy har jobbet i produksjonen på Mjølstadneset. Han søkte på sommerjobben fordi det virket spennende. Dette er også erfaringen han sitter igjen med, og sier han lærer noe nytt hver dag. Han har lært seg TIG-sveising, og sier han har storkost seg.

Vendel-Agathe Sundgot Hide har jobbet i Design og Engineering avdelingen på Mjølstadneset, og hun søkte på sommerjobben fordi hun hadde hørt mye bra om bedriften. Hun er 22 år, kommer opprinnelig fra Gjerdsvika, men studerer nå en lektorutdanning i realfag på NMBU i ÅS. Siden hun startet i jobben har hun fått sett på fiskeførende rør, og lært mer om både brønnbåt og landanlegg. Hun har fått bruke kunnskapen hun allerede har innenfor fag som matte, fysikk og programmering. Hun har også vært nede i produksjonen der hun har fått prøve ulike praktiske oppgaver.  Vendel-Agathe sier det var veldig kjekt å få en sommerjobb som var relevant for det hun studerer.

MMC First Process takker våre sommervikarer for strålende innsats, og sender en stor applaus til Sparebank 1 SMN for glittrende initiativ for å gi ungdom et godt møte med arbeidslivet! 

REGISTER TO RECEIVE NEWS AND UPDATES

Sign up to our newsletter