Sølvtrans’ nyeste brønnbåt «Ronja Vest» går rett fra dåp til oppdrag.

September 17, 2021

Når vi så finner det beste utstyret og verftene lokalt, så er dette en vinn-vinn- situasjon, sier operasjonssjef Robin Halsebakk i Sølvtrans

Sølvtrans har fredag 17 september fått overlevert brønnbåten «Ronja Vest» fra Myklebust verft i Gursken. Båten ble samme ettermiddag døpt i Leirvik på Stord. Båten er et topp moderne fartøy som utstyrt med det beste og mest moderne utstyret som finnes i markedet sier Sølvtrans. Det er viktig for Sølvtrans å ha brønnbåter med det beste utstyret som ivaretar fiskehelse og fiksevelferd på en god måte. I tillegg er det viktig at man har god kontroll på biosikkerheten og samtidig har fokus på bærekraft, i følge en melding fra selskapet.

– Ved å bygge våre brønnbåter på lokale verft, gjøre våre innkjøp hos lokale leverandører og investere i de beste og mest innovative utstyret, så oppnår vi nettopp dette. Båten Sølvtrans nå har fått overlevert fra Myklebust verft er på 4.000 kubikk og tilfredsstiller alle de kravene som selskapet her etterspør, melder Sølvtrans i en pressemelding.

Fartøyet er designet og utstyrt for å kunne møte alle krav som kunden etterspør, og i tillegg er den utrustet for å tilfredsstille strenge miljøkrav. Dette innebærer at «Ronja Vest» er et hybrid fartøy utstyrt med en stor batteripakke. Fartøyet er videre utstyrt for å kunne koble seg på landstrøm, og i tillegg har det beste fiskehåndteringssystemet i markedet.

 Lokal verdiskaping

«Ronja Vest» går rett inn i kontrakt med Bremnes Seashore, og skal i tillegg også kjøre for Bolaks

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi nå får nok en brønnbåt inn i flåten vår, slik at vi kan møte den store etterspørselen i markedet etter våre tjenester. Det er viktig for Sølvtrans å bidra til den lokale verdiskapingen. I tillegg er det svært viktig med god dialog og oppfølging mellom oss som kunde, og de som bygger båten og leverer utstyret om bord. Når vi så finner det beste utstyret og verftene lokalt, så er dette en vinn-vinn- situasjon, sier operasjonssjef Robin Halsebakk i Sølvtrans

 

REGISTER TO RECEIVE NEWS AND UPDATES

Sign up to our newsletter