MMC First Process leverer ny fiskeforedlingsfabrikk i Chile

April 24, 2020

Anlegget vil bli det mest automatiserte i Chile for pakking av pelagiske arter.

Det skriver selskapet selv i en pressemelding. Fiskeforedlingsfabrikken skal bygges for Sociedad Pesquera Landes i Chile.

Dette skal gi kortere gjennomløpstid, bedre kvalitet og med effektivisering sikre arbeidsplasser, ifølge meldingen.

Utviklet i Norge

Anlegget tar imot pelagiske arter. De siste årene har Chile hatt god tilgang på stor hestemakrell fra Stillehavet på inntil 2 kilo. 

MMC First Process har tidligere levert utstyr til samme fabrikk.

Det nye anlegget skal pakke pelagiske arter i tradisjonelle 20 kiloskasser. Spesialdesignet teknologi fra MMC First Process skal gjøre at råstoffet håndteres mer effektivt og skånsomt, ifølge leverandøren. 

Teknologien er utviklet i Norge på arter inntil 800 gram, men det skal også bli enklere å pakke større fisk ved å ensrette fisken automatisk. I dag bruker anleggene mange operatører på pakkingen.

God stim

Automatiske pakkelinjer som MMC First Process leverer i Norge bruker 1-2 operatører på pakking av cirka 12 tonn i timen.

- Det var viktig å få på plass denne kontrakten nå. Vi er inne i en god stim og har fått på plass flere strategisk viktige kontrakter siste tiden. Vi gleder oss til det videre samarbeidet med Landes og påbegynner arbeidet med fabrikken i nær framtid. Vi håper restriksjonene åpner opp for montering til høsten i Chile, sier salgssjef Per-Arild Aamelfot i MMC First Process i meldingen.

MMC First Process fikk nylig kontrakt på en fiskehåndteringspakke som skal leveres til en brønnbåt som bygges for Sølvtrans.

Selskapet skal også levere til Sperre, som øker kapasiteten på pelagisk fisk

Saken publisert i fiskeribladet 24.04.20


REGISTER TO RECEIVE NEWS AND UPDATES

Sign up to our newsletter