MMC First Process økte salget med 51 prosent

October 20, 2020

Brønnbåtleverandør med sterk og lønnsom vekst fra 2018 til 2019.

– MMC First Process fikk et godt økonomisk resultat i 2019. Omsetningen på 603 millioner kroner, som er ny rekord, og selskapet har nytt godt av den høye aktiviteten som er innenfor brønnbåt-segmentet. Samtidig er det også leverte mange prosjekter innenfor både ombordproduksjon, pelagiske landanlegg og pelagisk fiskebåt. Vi opplever også en stadig økning på ettermarked, og ser for oss at vi vil vokse mye innenfor dette i årene fremover, sier CFO Håvard Remøy.

Selskapet dro inn et driftsresultat på 24,8 millioner kroner og et resultat før skatt på 47,8 millioner kroner.

– De høye finansinntektene består i all hovedsak av salget av Norwegian GreenTechnology til Havyard. Dette ga finansinntekter på 23 millioner kroner, kommenterer Remøy.

Kjøpt ut
Sommeren 2019 ble selskapet kjøpt ut fra Havyard-gruppen av Credo Partners i kompaniskap med First Process Holding og en gruppe ledere. Etterhvert kom også flere titalls ansatte med på eiersiden. Det ble igangsatt en bred strategiprosess som har fortsatt inn i 2020. Det var stor aktivitet i markedet, især i brønnbåtsegmentet, men også på nye områder som landbasert akvakultur. Selskapet har en aktiv F&U-virksomhet som vil resultere i nye spennende produkter i årene fremover, fremgår det av en pressemelding.

I fjor høst ble også selskapets virksomhet på Vigra og Sjøholt samlokalisert i nye lokaler på Digerneset ved Ålesund. Selskapet har også styrket ledelsen med flere nyansettelser i løpet av året. Med tre lokasjoner på Digernes, Fosnavåg og Haugesund, og med spisskompetanse innen håndtering, prosessering og kjøling, har MMC First Process blitt verdensledende på håndtering av levende stor fisk.

Store forandringer
– Med så store forandringer i virksomheten, er det spesielt hyggelig å se at MMC First Process klarte å løfte både topplinje og driftsresultat i året som gikk. Vi er veldig glade for at vi har sunn økonomi og balanse – det er nødvendig for å kunne fortsette å bygge virksomheten. Det er fremdeles mange spennende muligheter til videre utvikling av dette flotte selskapet. En stor takk til ledelsen og alle ansatte for høy innsats og stor endringsvilje, sier styreleder Pål Brynsrud i en kommentar til resultatet.

– Som alle andre så står vi nå i en svært krevende covid-tid, men det gir selvtillit og er selvsagt svært gledelig å se tilbake på den prestasjonen selskapet leverte i 2019. Det er all grunn til å være stolt av våre medarbeidere. Resultatet i 2019 og posisjonen vi har i dag, er takket være 160 dedikerte ansatte som har stått på og gjort en formidabel jobb for å bidra til å endre sjømatindustrien gjennom å levere bærekraftige løsninger til et globalt marked. Grunnlaget som er lagt gjør at vi ser svært lyst på 2020 og tiden framover, sier konsernsjef Petter Leon Fauske

artikkelen publisert av ilaks.no 20.10.20

https://ilaks.no/mmc-first-process-okte-salget-med-51-prosent/

REGISTER TO RECEIVE NEWS AND UPDATES

Sign up to our newsletter